Fit-ing Hardlopen

Verantwoorde voorbereiding op je loopwedstrijd

Fit-ing Hardlopen is voor iedereen die wil beginnen met hardlopen maar ook voor de meer geoefende hardlopers die zich op een verantwoorde manier op een 5 of 10 kilometer evenement willen voorbereiden.
Iedereen die met hardlopen bezig is, kan wel wat tips gebruiken. Veel lopers die zelf aan de slag gaan, krijgen na een aantal weken te maken met blessures. Ze maken beginnersfouten in de techniek of bouwen het te snel op.
Gevorderde lopers ervaren het als heel stimulerend om in een groep intervaltraining te doen. Deze training wordt vaak overgeslagen als men zelf loopt, maar is onmisbaar om sterker te worden.

Fit-ing Hardlopen is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier wil (gaan) hardlopen. Je kunt kiezen voor een aparte beginners cursus of voor een training in één van de 5 en 10 km groepen. 

Verantwoord hardlopen naar de finish

Fit-ing Hardlopen is een cursus van 14 weken waar je jezelf in een groep voorbereid op een 5 kilometer loop tijdens een evenement zoals bijvoorbeeld de Fit-ing Vrijstad Vianen Loop. De cursus begint met een test-training zodat we jouw persoonlijke fitheid en beginsituatie vaststellen. Als beginner is dit een mooie gelegenheid om meer kennis op te doen over het hardlopen. Je krijgt een loopschema mee naar huis om nog twee andere momenten in de week zelf te trainen. Na 14 weken ben je klaar om 5 kilometer te lopen. Op de dag zelf gaan we gezamenlijk naar het evenement. Je hoeft je dan alleen maar te concentreren op het lopen in je eigen tempo. Fit-ing regelt de rest. Een mooie, gezamenlijke afsluiting van deze cursus.

Kosten: € 150,00

Inclusief:
14 looptrainingen, afsluitende 5 kilometer loop, persoonlijk schema, workshop blessurepreventie, functioneel Fit-ing runningshirt en 10% korting bij Runnersworld Utrecht.

Groepstraining

Ben je al een tijdje bezig met hardlopen? Dan kun je terecht bij onze 5 of 10 km groepen. Trainen in een groep stimuleert en motiveert! 
Over het algemeen doen we een interval training. Dit houdt in dat je niet constant hetzelfde tempo loopt maar juist afwisselt. Hierdoor bouw je snel meer uithoudingsvermogen op. Tijdens de training besteden we tijdens het lopen natuurlijk ook aandacht aan je looptechniek en ontwikkeling van kracht. Daar waar nodig passen we het programma individueel aan zodat iedereen de juiste trainingsprikkel krijgt. 
Je krijgt een loopschema mee naar huis om nog twee andere momenten in de week zelf te trainen. 
Als extra stimulans trainen we steeds voor een evenement zoals bijvoorbeeld de Fit-ing Vrijstad Vianen Loop. Uiteraard kun je zelf bepalen of je hieraan meedoet.

Kosten: € 75,00 per kwartaal

Waarom hardlopen?

Hardlopen heeft veel voordelen. Om te beginnen is het makkelijk en goedkoop. De enige investering die verstandig is, is om je een paar goede hardloopschoenen aan te laten meten. Daarnaast zorgt hardlopen voor een betere conditie. Na een paar weken merk je al duidelijk verschil. Je kunt het lopen langer volhouden en komt sneller op adem.

Je voelt je in het dagelijks leven fitter en frisser, je slaapt vaak beter en wordt mentaal sterker. Niet voor niets raden artsen aan om te gaan hardlopen bij burn out klachten. Je hart wordt sterker en je verlaagt je kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart en vaatziekten en diabetes.

Al met al voldoende redenen om te starten dus. Maar hoe doe je dat dan? Waar begin ik? Natuurlijk zijn er voldoende apps in omloop die je helpen met het rustig opbouwen. Maar als je op een veilige manier wil hardlopen en blessures wil voorkomen moet je begrijpen waarom je bepaalde dingen wel of juist niet moet doen. Ook is je looptechniek belangrijk om blessure vrij te kunnen blijven lopen. Onderzoek wijst uit dat meer dan 30% van de blessures bij beginnende sporters door hardlopen wordt veroorzaakt. Het is dus erg belangrijk dat je op een verantwoorde manier gaat hardlopen.

Het resultaat is dat op een verantwoorde manier steeds langere afstanden en een hoger tempo kunt lopen. Je kunt je goed voorbereiden op een loopevenement en je verwachte eindtijd behalen.

Liever individueel aan de slag?

Komt het tijdstip van de groepstraining niet uit? Loop je liever alleen maar heb je wel behoefte aan deskundige begeleiding? Bij Fit-ing kun je ook terecht voor een individueel traject van Fit-ing Hardlopen. Afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen krijg je een advies en training op maat.

Neem voor meer informatie contact op met Janine, telefoon 06 306 885 12 of mail naar: info@fit-ing.nl